Şbt

V. Gençler Arası Öykü Yarışması”na 13-25 yaş aralığındaki tüm gençler katılabilecektir. Yarışma 13-17 ve 18-25 yaş aralıkları olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecektir.

“Asım’ın Nesli” sloganıyla gerçekleştirilecek “V. Gençler Arası Öykü Yarışması”  İstiklâl Şairimiz Mehmet Âkif ERSOY’a ithafen düzenlenecektir. Yarışma kapsamında yazılacak eserlerde herhangi bir konu sınırlaması bulunmamaktadır.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda, öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi çözümleri geliştirmek amacıyla "Sıfır Atık Yarışması" yapılacak. Yarışmalar kapsamında 26 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

Ara

2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından Destek Programları Müdürlüğü

bünyesinde yürütülen programlar ile okul öncesi dönemi çocuklarından öğretmenlere, toplumun farklı

kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenerek toplumda bilim

kültürü oluşturulması hedeflenmektedir.

Bu çerçevede, kurumumuz Bilim ve Toplum Başkanlığı bünyesinde bulunan Destek Programları

Müdürlüğü, 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları, 4006-

TÜBİTAK Bilim Fuarları, 4007-Bilim Şenlikleri ve 4008-Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik

Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programları ile faaliyetlerine devam etmektedir.

4008 Destekleme Programımız çağrısına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde çıkılmış olup 18

Aralık 2023 ve 29 Ocak 2024 tarihleri arasında başvurular alınacaktır.

Ekm

Bucak Bilim ve Sanat Merkezi Okul Aile Birliği Genel Kurulu 30 Ekim 2023 günü saat 18.00 de toplanması yönünde Okul Aile Birliği Başkanlığımız karar almış olup; 2023/2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulu siz değerli velilerimizin katılımı ile gerçekleşecektir. Toplantı yeter çoğunluğu sağlanamadığı takdirde ileriki bir tarihte yapılması gerekmektedir. Siz değerli velilerimizi 30 Ekim  2023 Pazartesi günü saat 18:00 de yapılacak toplantıya davet ediyoruz.

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Adına

Okul Aile Birliği Başkanı Emin ÇİÇEK

Ekm

İlgi: Bakanlık Makamının 18.01.2023 tarihli ve E-70971832-663.99-68698099 sayılı Onayı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından uygulamaya konulan

İlgi Onay gereği; “Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM)” konulu denetim faaliyeti yürütülmektedir. Bu kapsamda, 30 Ekim 2023 Pazartesi – 09 Kasım 2023 Perşembe tarihleri arasında anket uygulanacaktır. Anket, öğrenciler ve öğretmen/yöneticiler olmak üzere iki ayrı grupta (başlıkta) uygulanacaktır.

Anketler, http://anket.meb.gov.tr/  internet adresinde iki ayrı başlıkta yer alacaktır. Anketlerin, harici müdahalelere kapalı olması amacıyla “Anket Giriş Kodu” oluşturulmuştur.

Öğrenci Anketinin Giriş Kodu:2023445810

Bu anket çalışmasına Bucak Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğümüzde kayıtlı 141 öğrenci 30 Ekim -09 Kasım tarihleri arasında  2023445810 giriş kodu giriş yapması gerekmektedir.

Ekm

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri hazırlıklarımız tamamlandı. Bütün öğrencilerimizi ve Astrokimya ya ilgi duyanları bekleriz.

Eyl

Ders Programımız oluşturulmuş olup 25/09/2023 gününden itibaren geçerlidir.

Hafta içi     16.30 - 19.30

Hafta sonu 09.00 - 12.00 öğleden önce

13.00 - 17.00 öğleden sonra

Eyl

Bu yıl ilk defa Bilim ve Sanat Merkezimizi kazanan öğrencilerimize yönelik Uyum haftası 18-23 Eylül tarihleri arasında uygulanacak olup gruplar ve çalışma saatleri ekte belirtilmiştir.

2023/2024  Bilsem Kayıtlarına hak kazanan öğrencilerimizin dikkatine

2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ (BİLSEM)

YAZ OKULU DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI TAKVİMİ VE İŞLEMLERİ

2022-2023 Eğitim Ve Öğretim Yılı Bilim Ve Sanat Merkezleri (Bilsem) Yaz Okulu Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Takvimi ve İşlemleri

Kurslara; resmî ve özel örgün eğitim kurumları kapsamındaki ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler ile genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı, genel ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları öğrencilerinden; 2 inci ve 12 nci sınıflar dâhil bu aralıkta öğrenim gören öğrenciler başvurabilir.

·       BYO kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında da kursa katılabilir.

·       Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrencilerin velileri tarafından BYO kurs merkezi müdürlüğüne bu kılavuzda yayınlanan takvim doğrultusunda şahsen kurs başvurusu yapılır (Ek:4 BYO Kursu Öğrenci Başvuru Formu). Başvuru sırasında velilerin öğrencinin kimlik belgelerini ibraz etmesi zorunludur.